MILOJEVIĆ O IZOSTANKU DULJAJA: Nemam pojma, nisam to ni pratio!
Vladan Milojević, Foto: Starsport

173. večiti derbi

MILOJEVIĆ O IZOSTANKU DULJAJA: Nemam pojma, nisam to ni pratio!

Oglasio se pred 173. večiti derbi

Objavljeno: 15:43h

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće u subotu Partizan od 18 časova u okviru 1. kola plej-ofa Superlige Srbije.

Pred 173. večiti derbi novinarima se obratio trener crveno-belih Vladan Milojević.

Vladan Milojević
Vladan Milojevićfoto: Starsport©

- Počinjemo prvu utakmicu plej-ofa. Iskren da budem, igračima sam rekao pre utakmice sa Železničarom da je taj meč poslednji u regularnom delu. Ulazimo u fazu mini prvenstva od sedam utakmica, 21 bod je u pitanju i mislim da sasvim očekivano igraju najbolje ekipe koje su izborile plasman u plej-of. Imaćemo dosta teških utakmica, derbi mečeva. Otvaramo sa Partizanom, ali mislim da nas očekuju i ostale teške utakmice. Večiti derbi najviše interesuje javnost. Očekivanja... Rekao sam da je 21 bod u opticaju, a sa druge strane igramo protiv protinika protiv kojeg smo pre mesec dana bili u drugačijoj situaciji. Nema tajni, znate kako se igra derbi, da se ne ponavljam, to je praznik fudbala i nadam se da ćemo moći da ponovimo dostojnu igru. Videćemo za šta će to biti dovoljno sutra posle utakmice.

U narednih nekoliko dana na programu ćemo imati dva derbija, pa mnoge zanima da li će biti nekih kalkulacija.

- Znate kako, rekao sam u uvodu da imamo tri različita takmičenja. Jedno je ligaški deo, drugi je mini-liga u plej-ofu, a treće je Kup. U ovom trenutku, svi koji me poznajete, prva utakmica je najbitnija, prvi naredni trening je najbitniji. Ne razmišljam u tom pravcu. Imamo neke nedoumice što se kadra tiče, videćemo posle treninga sa doktorom u kom sastavu ćemo sutra izaći.

Da li očekuje bolju Zvezdu u periodu koji predstoji?

- Sada je koincidencija, treba da odgovorim kao Janis Sferopulos na grčkom. Radimo na jedan ozbiljan način, ponoviću se, ne igramo fudbal sami, nije ovo predstava gde mi igramo samo za publiku, nego imamo i protivnika. Oni sa druge strane spremaju utakmicu, sve najbolje o stručnom štabu Partizana. Partizan je veliki klub, rade profesionalno, nema improvizacije. Vi onaj plan koji imate, protivnika koji je bolji, koji je nadahnutiji, sve to može da stvori utisak da li je bilo dobro ili nije. Fudbal je jedini sport gde se rezultat vezuje sa igrom. Tako je to u fudbalu i to je draž za sve. Mi se trudimo da imamo pozitivan rezultat i to je najbitnije, a uz to bismo voleli da bude i dobra igra. Sve to zavisi od protivnika. U kojoj meri će to da se ostvari, videćemo.

Nije želeo da preuzme ulogu favorita.

Fudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezdefoto: Starsport©

- Ja nikada nisam rekao da je Zvezda favorit, to je legitimno i prirodno. Rekao sam zašto. Mi imamo 21 bod u opticaju kao i ostale ekipe. Za mene je ovo početak novog takmičenja. Ovo što je pre me ne interesuje. Da li smo favoriti ili ne, uopšte u bilo kojoj utakmici, suludo je govoriti. Od mene to nećete čuti. Bilo koje mesto na tabeli da zauzima ekipa, kao da je 0:0.

U prethodna dva derbija ove sezone Partizan je neporažen.

- To je kod nas stvorilo sliku da je derbi posebno takmičenje i draž. Na kraju kada neko uzme titulu, a nije pobedio u derbiju, to ispadne tako. To su neke stvari, ja ne ulazim u to. Sportski je pritisak. Derbi je protiv ekipe koju respektujemo. Rekao sam da uvek imaju respekt kao i ostale ekipe. Na nama je da imamo fokus, da uradimo ono što radimo na treningu.

Igor Duljaj zbog suspenzije neće moći da vodi Partizan na Marakani.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport©

- Ne znam, mislim da u ovom trenutku nisam ni pratio to. Ne sačinjava ekipu samo šef stručnog štaba, nego i drugi momci, da li će to biti pozitivno ili negativno. Događalo se da to nema nikakve veze u mom dosadašnjem toku karijere.

Duljaj je najavio da će sa svojim saradnicima komunicirati telefonom, te je Milojević dobio pitanje da li će Zvezda instalirati neke uređaje za ometanje singala.

- Neka ostane na šaljivosti, ništa više. To je njihova stvar, sve je to legitimno.

Statistika mu ne predstavlja veliku važnost.

- Mi ne vidimo šta drugi treneri rade sa strane. Fokusiran sam na svoju igru. Da li će to nešto da remeti ili ne, ja ne znam. Statistike i ostalo ne znam. Ono što je bitno je da smo spremali utakmicu kako smo videli stručni štab i ja i videćemo da li će to biti dovoljno za sutra.

Da li potencijalna pobeda Zvezde znači i kraj šampionske trke?

- Ne znači.

Glavni sudija će ponovo biti Pavle Ilić, iako su postojale brojne primedbe na njegovo suđenje u 172. večitom derbiju.

Pavle Ilić
Pavle Ilićfoto: Starsport

- Nemam ja tu šta da komentarišem, ja se time ne bavim. Kad bih gledao ko će da sudi, šta... Imaju organi u klubu, a imamo poverenje u FSS. Mnogo toga je nepravedno prema tim ljudima, živi su kao i mi. Neke greške naše se manje vide, a njihove su u fokusu. Ne treba da budu svetla na sudiji, treba da sudi kako treba, ne samo sutrašnji ili bilo koji, jer mnogo se pažnje pridaje tome. Malo to bude i ružno. Ja lično imam poverenje u sve sudije. Naši su, takvi su kakvi su, najbolji su. I tereni, igrači, ljudi koje imamo, naši su. Mnogo bi više benefita imali kada bismo imali podršku. Ne samo po tim stvarima, nego i po pitanju drugih. Mislim da sam time sve rekao.

O derbiju u Kupu ne razmišlja.

- Za nas je ova utakmica sutra najbitnija. Počinjemo plej-of, opet je tu gust raspored, imate utakmicu u nedelju, pa u sredu, sa najboljim ekipama. Svaka utakmica će da bude teška, tako da razmišljamo samo u sutrašnjem meču - zaključio je Milojević.

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso/Andrej Kosić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.